Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plötsligt slår livet till

med ett rakknivsvasst snitt
rakt över dina ljusaste
drömmar

eller ger dig en ros
att klättra på
när du kämpar till halsen
i lera

ärret efter kniven
ska du vårda, sakta stryka
med fingertoppar
dagar av medvind
för att inte stiga
i högmod

rosen ska du spinna
ur renande tankar
av hopp
och tillförsikt

Plötsligt slår livet till
igen




Fri vers av Ewa Åkerlind
Läst 693 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-07-22 06:39



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Vet inte varför jag läste så fel men såg "Plötsligt står livet still" vilket inte ens liknar vad som faktiskt står.
Det är hoppfullt samtidigt som det går tolka in motsatsen. Om man vill. Iaf slutet och början.
2012-12-13

  Schackpoeten VIP
Kort o kraftfull :-)
2011-09-05

  Lena Själsöga Keijser
nåderegn... du skriver vackert den väg vilken leder
2011-08-02

    ej medlem längre
Ja, jag hoppas att du har rätt i din slutsats!

En dikt väl värd att begrunda.
Ger applåd!
2011-07-22

  walborg
Tillit och nåd.
2011-07-22

  Teresia Ridell
Mycket vackert o hoppfullt ! Fina ord i fin komb.
2011-07-22

  Minkki VIP
ja, det är förunderligt, med livet, såren och rosen... du, en så fin dräkt du ger det!
2011-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind