Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan inte vara ogjort ....även om vi blundar

Ondskan i förrvirringens värsta tillstånd

Att ta liv

Svepa bort i från jordens yta

Kunde det ha varit ondare

Söndertrasat

I spillror

 

När gärningarna är genomförda

finns  plats för erinran

för mycket har gått till spillo

förslösats av ondska

 

ondska som slog till emot det försvarslösa

förväntansfulla

i sommardagens ljus

 

Skakade in i bermärgens innersta kärna

ser vi med andra ögon

ut över omvärlden

 

Vår värld

den hade ju varit nästan trygg

I nuet

skapas rädslor

vad kan hända oss nu

 

I oss finns dock ljuset

det som binder samman

skapar gemenskap

banden knyts hårdare

Ljuset blir starkare

 

För i vår värld

där får inte ondskan segra

den ska förpassas dit där den hör hemma

ut i  Ingenstans

 




Fri vers (Fri form) av Anira
Läst 374 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-25 16:53



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Stark klok aktuell text..bra skriven
2011-08-21

    AA VIP
Stark text. Väl fångat om den nyligen inträffade traumatiska händelsen. Frågor väcks. Klokt tänkt.
2011-08-06

  Mona Drugge
Så klokt och sant. Att ta någons liv är mer än ondsint. Mycket fint och bra skrivet. Och bara kring det tragiska öde som drabbat Norge får en att tänka och känna mycket, att kanske man ska va glad att man ännu lever hur jävligt man än har det. När ödet väl är framme och väljer för många hur livet ska ta slut, kan man bara be och hoppas att man får leva en dag till.
2011-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira