Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dålig dag

Regnet slår mot fönstret och mörkret sänker sig
Jag har en dålig dag
Allting känns svart och hopplöst
Men jag vet att det finns medel att ta till

Ett glas vin efter jobbet tar ju alla
Och en titt i badrumsskåpet går lätt
En xanax räcker gott
Jag vill ju bara må bättre

Men jag känner ingenting
Just nu borde jag vara borta
Borta på benso
Borta på alkohol

Mitt sinne borde vara dövat
Fast ändå så lyckligt
Jag vet inte vad som gick fel
Kanske bäst att ta lite till

Jag vill känna ruset
Ruset av att vara lycklig
Utan ångest och bekymmer
Utan en tanke på imorgon

Jag tar ett glas vin till
Och en valium slinker ned
Det är fantastiskt det där
Hur lätt det är med piller

Man öppnar munnen och sväljer
Sköljer ned med det man har
Vin, rom eller vodka
Eller apelsinjuice om det vill sig så illa

Och snart, men inte tillräckligt snart
Får man sinnesfrid
Ro i själen skulle de äldre säga
Flöddra skulle de yngre säga

Men ”what’s in a name” som Shakespear sa
Jag vill bara bort för en stund
Jag stänger mina ögon och känner efter
Ja. Snart.

Det snurrar lite i mitt huvud
Och jag tar en klunk vin till
Jag tänker på imorgon
Men släpper genast tanken

Jag vill leva i nuet
Eller så vill jag inte leva alls
Kanske håller jag på att förlora greppet
Men jag vill inte ens veta svaret på den frågan

Jag vill bara vara här och nu
Och tappa begreppet om rum och tid
Bara flyta med i en ångestfri värld
En värld utan smärta

Jag vaknar dagen efter
Smått förvirrad och ser mig omkring
Krossade glas på marken
Och klockan är över nio

Jag vet inte vad som hände
Kanske blev det lite mycket
Kanske var jag bara väldigt trött
Jag struntar i att duscha

Och i samma kläder som igår springer jag till jobbet
Och känner hur ångesten sakta kryper på mig igen
Eller så är jag bara trött
Väldigt trött




Fri vers av Emilia K.
Läst 469 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-26 19:29



Bookmark and Share


  SvartPoesi
En farlig livsstil detdär.
Fint skrivet, tack för bra läsning.
2011-08-01

  A-F
"Jag vill leva i nuet
Eller så vill jag inte leva alls
Kanske håller jag på att förlora greppet
Men jag vill inte ens veta svaret på den frågan

Jag vill bara vara här och nu
Och tappa begreppet om rum och tid
Bara flyta med i en ångestfri värld
En värld utan smärta"

Kunde inte fått fram det bättre själv i ord !
Du skriver mycket bra...
2011-07-27

    Den som skriver
Den gjorde ont att läsa. Men den var bra skriven. Väldigt äkta.
2011-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Emilia K.
Emilia K.