A.Ö

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A.Ö




Minns sången du nynnade

 

Minns du hur skorna blev för små mot tårna
och hur inga plåster i världen kunde göra
underverk. Visst var det så att vi kände
att allt gått för långt.

Man kan gå tillbaka, när man gått för långt
men man kan aldrig dölja såren eller hur de
vattnar sig.



År kan flyta ut över en kropp och forma den
mogen. Till slut blev vi mogna och önskade vi
inte då att ungdomen skulle stannat till runt
hörnet så att vi kunnat hinna ifatt.

Man kan klä sig gammal eller ung men aldrig
dölja att åren går. Man kan låsa sin dörr och
ge sin nyckel till vem som helst.

Man kan ta sitt ursprung till hjärtat och slå
ut till den man var menad att bli. Man kan bli
utslagen och förtorkad medan livet blir ett
tidsfördriv.



Minns du...hur daggen berätttade att natten
beblandade sig med gryningen för att visa på
sin goda vilja.

Ingens blick borde behöva dö medan det
fortfarande finns liv kvar

 

 




 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Elaine.S VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-01-14 00:22



Bookmark and Share


  "Milou"
Så fin! Tack, blev berörd direkt i hjärtat <3
2012-05-26

  Carola Zettergren
Den här dikten kan man ju bara älska, om livets vandrande genom tanke , kropp och själ. Om hållplatserna och minnena, saknaden som infaller där med tiden. Man måste leva den med :) Jättefin denna.
2012-02-25

  Rolfsdotter
Har inga klokord att dela, men tycker om den här alldeles särskilt...
2012-01-27

    © Birgitta Wäppling VIP
Eftertänksamt och livserfaret, i en dikt som man lockas att läsa igen.
2012-01-15

  anits VIP
En stark vacker och känslosam dikt
mycket tänkvärt skrivet
2012-01-15

  Fredrik P. VIP
Efter Måna N. Bergers
analys och kommentar
kan jag bara instämma
i diktens djupa känsla.
2012-01-14

  Måna N. Berger
Hela dikten är en uppmaning att inte svika sig/dig/oss själv/a. Trots de sår livsvandringen ofrånkomligen ger oss. Två avsnitt ser jag som centrala:

"Man kan ta sitt ursprung till hjärtat och slå
ut till den man var menad att bli. Man kan bli
utslagen och förtorkad medan livet blir ett
tidsfördriv."

Här är ett val. Någonstans, någon gång står alla liv i ett vägskäl. Och i medvetenheten om att alla inte har möjligheten att träffa de val de skulle vilja och så hett önska, avslutar du med de sammanfattande orden:

"Ingens blick borde behöva dö medan det
fortfarande finns liv kvar."

I den önskan förenar jag mig med dig! Det finns sorgligt nog de som redan som barn berövas livet i sin blick. Det borde inte vara så.
2012-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Dagerman skrev att vårt behov av tröst är omättligt.
2012-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP