Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Bilden: Plats: Hässelby Kyrka. Fotograf: Farida Rajeus Ta itu med smärtan / Victoria E. Rajeus www.samuelrajeus.serp.nu / www.serp.nu


OSLO OCH UTÖYA

Jag minns inte hur många gånger jag fick klump i halsen och inte kunde tala efter massakern i Norge. Smärtan hade varit enormt efter det meningslösa handlandet utförd av en människa som tog livet av ett stort antal oskyldiga människor. Jag tänker ofta att denna värld äcklar mig och känslan blir ännu starkare när oskyldiga människor i t ex Norge, Afghanistan, Pakistan, Somalia eller USA mister livet. "Människan är det vildaste djuret på vår planet" är ett annat uttryck jag ofta använder. Men förmågan att kunna älska igen och se glädjen i t ex barns blick gör att jag kan komma tillbaka och älska livet igen och inte tappa hoppet för en bättre värld. Det är därför jag har lagt ut glädjestunder tillsammans med min dotter på nätet när livet kändes som svårast. Ett sätt att ta itu med smärtan. En vacker ros till var och en av de oskyldiga som miste livet i Oslo och Utöya.
Fri vers av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 1217 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-07-30 21:04Bookmark and Share


  walborg
Världen har förändrats och vi kommer aldrig att glömma vad barnen gick igenom.
2011-08-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Absolut jag håller
med Dig fullt ut!
Smärtan när våldet
slår ger eviga sår...
Och man bara önskar
om varje själ bara
ville göra sin nästa väl...
Och kärleken börjar ju
där hemma, så det är
bara att sprida ringar
på vattnet och se att
de aldrig avklingar...
2011-07-31

    leelee
Det händer att jag tänker likadant.... att denna världen äcklar mig. Att det är ofattbara omänskliga handlingar som är vardag på många ställen både nära och längre bort. Ofattbart.
2011-07-31

  Samuel E. Rajeus VIP
Hej Jenny!

Du tar upp viktiga frågor och tänkvärda funderingar som vi alla måste ställa till oss själva.

Den dagen vi tappar respekten för MÄNNISKAN, oavsett färg och ras, oavsett rik och fattig, oavsett närhet och distans, då kan sådana som Anders Breivik vinna mark.

Ett hjärtligt tack för ditt engagemang.

Allt gott,
Samuel,
2011-07-31

  Kristina Wallbing
Jag håller helt och hållet med dig om att händelsen i Norge är ohygglig och den gör mig djupt bedrövad. Men jag tycker det är bra att du även tar upp andra oroshärdar, som dessutom pågått i många, många år. Samtidigt som tv-bilderna från Norge rullar in över oss, visas också rapporteringen från svältkatastrofen på Afrikas Horn. Gråter vi även över den? Eller är den för långt borta? Gör religiösa och kulturella skillnader att vi väljer att endast gråta över våra egna? Vi kanske har nog med den sorgen.. Det här är frågor jag i dessa dagar först och främst ställer till mig själv.
2011-07-31

  Maria T
Jag sänder också en
blodröd ros till var och en
av de oskyldiga som
miste livet
2011-07-31

  Samuel E. Rajeus VIP
Bästa Tea Alex!
Hjärtligt tack för ditt inlägg.
Mycket tänkvärt respons.
Allt gott,
Samuel,
2011-07-31

  Kungsfågeln
Kan bara instämma med din text...
2011-07-31

  Tea Alex
Man får hitta sitt eget sätt att relatera till ondskan i världen. Man får känna efter själv hur mycket man orkar läsa nyheterna och se på allt elände på TV. Själv kan jag känna att jag tål ytterst lite av sådana nyheter då jag blir mycket ledsen direkt när jag hör talas om människor som skadar varandra. Jag tycker precis som du att man kan se hos sig själv att man uppskattar att umgås med de man älskar på ett annat sätt när man läst om hemskheter i tidningarna. Det är svårt att ta sina nära och kära för givet i tider då nyheterna är fulla av människor som förlorat en person de inte tidigare kunde tänka sig att leva förutan.

Mina tankar och böner riktas mot grannlandet Norge.
2011-07-31

    ej medlem längre
väldigt fint
2011-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP