Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansa min sommar då grönskan fyller alla sinnen.

Dansa min sommar, visa din grönska
dansa min underbara sommarnatt
under månens sken.

Vindarna viskar ljuva sånger,
pustarna leker med bladverken
då hettan åter igen når moder jord.

Lev de få månader du bär frukt,
ät från jordens grödor.
Älvarnas fart nu låter fiskarna
leka innan de finner ro igen.

Lärkan drillar från skyn, måsarnas
skri når öronen.
Solens strålar leker med
våra bara kroppar som endast
bär tunna kläder.

Dansa min sommar, lek livets underbara
lek, fånga barnens kvitter medan
strändernas vita sand pryds av
handdukar.

Sommarnatten nu vi njuter ute då
ljuset stannar länge.
Ingen fruktan, ingen ångest, bara
lustens lekar fyller våra sinnen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-01 14:56



Bookmark and Share


  jörgen g
Skön sinnrik läsning!
2011-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2