Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt det stå, sätt dig på en bänk ute och fånga nuet

Låt det stå en stund.
Vad det nu må vara, så släpp det.
Bara stanna där du är och njut av nuet.

Sätt dig här bredvid mig.
Låt denna stund ge vad den blir.
Denna bänken jag sitter på
står under trädet vid dammen.
Vi kan titta på fåglarna och gissa arterna.

Bladverkens grönska vajar, så skuggan
flyttas med leken.
Glittrande vatten, då reflektionen sker.

Känn hur underbar denna sommardagen
är. Sitt här en stund du främmande människa,
låt din värld bytas om så bara för en sekund.

Då vi suttit en stund reser vi oss och går
åt varsitt håll med ett varmt minne vi kan ta
fram då vintern yr utanför våra fönster.




Fri vers av Filosofen2
Läst 184 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-02 12:37



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
En nu-bank i form av en nu-bänk.
Virtuellt sträcker den sig runt hela jorden!
Genom alla tidszoner.
På samma bänk är det i samma nu både morgon och kväll, sommar och vinter!

Bravo!
2011-08-02

  Ari Viklund
jaha, på en sån bänk,
i nuet borde jag sitta,
och typ spännas fast!
2011-08-02

  Julio VIP
Ja det borde man göra mer utav, ska försöka tänka på det..tack för en vacker text
2011-08-02

  Maj-Lis VIP
Ja, visst bör vi ta vara på dagen...och minnas den
2011-08-02

    Birgersdotter VIP
Så underbar stämning.Fin och sann text
2011-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2