Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bordsbön

 

 

 

om kvällen sätter sig den döende
vid hennes bord och läser bordsbön

tomheten är en rektangel fäst i taket

 

det händer
att det vänder

 

men hon är Kaprifol
och den döende en svan

skeppsbesättningar, arméer -
alla läser bordsbön, utom hon

för hon kan inte äta mer

 

hon går till Tantolunden

för att roa sig med att oroa sig 
över verklighetens icke-substans

ibland går det fort

hon hör säckpipor
de övar säckpipskonserter i parken

hon talar om ordet hon fann
som är misstänkt lik en sång

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-03 17:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du fångar tomheten, ledan och oron. Så bra, så igenkännande.
2011-08-04

  ulf olsson
oroande. det gillar jag.
2011-08-03

  anits VIP
Mycket bra och fängslande skrivet
2011-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Själv ber jag aldrig bordsbön.
2011-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Skönhet mitt i en fasansfull situation.
2011-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP