Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är rädslan som står därborta

 

 

det är jag som står därborta

utan systrar eller bröder
i ett förlängesedan tillbommat hus

det är jag som står därborta

fastfrusen i markers leda
under det vassa molnets kalla smekning

rädda den som räddas kan -

det är rädslan som står därborta
i svarta kläder med en tom bok under armen

min röda diktbok som jag skulle gett ut
vid det här laget på det största förlaget

om det inte varit så
att det var jag som i motsättning skrev den

mellan de tunna raderna skrivs jaget

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-08-04 09:55



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
precis som i Robinson där det sociala nätverket är viktigare än kvaliten i människan så fungerar mediavärlden, det roliga eller olustiga är att läsa det i böcker av Strindberg och Sandemose, de hoppade ju bägge av de stora förlagen och är outsiders

that's the thing to be

Be well,
LPWJ
2011-08-05

  Anders Perols
Oerhört snyggt beskrivet. Om osäkerheten och bristen på självförtroende hos ett diktjag fastfruset i markers leda.
2011-08-04

  Malin Ringdahl
Tänk att vara lamslagen av rädsla och heller inte kunna skriva ner den och dela den med andra. Tack!
2011-08-04

    ej medlem längre
Den Rädslan, den Rädslan så den förhindrar . . .
2011-08-04

  anits VIP
Mycket fint skrivet
2011-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Känner bara stor och varm ömhet,
2011-08-04

  Ingela Svenson VIP
så snyggt, ja rädslan, den står lite här och där och hindrar livet!
2011-08-04

    ej medlem längre
kalasslut!
2011-08-04

  Nanna X
jag applåderar för du skriver så bra
men jag blir också arg på dig
för att du inte har publicerat
den där rödpärmade diktboken än
2011-08-04

    ej medlem längre
ohhh. det är där jag står... mellan de tunna bladen... här blomstrar fantasin! tack!
2011-08-04

  Anya VIP
Mycket fint. gillar mycket!
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP