Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stanna upp! Tänk och sen kan du läsa vidare.


Vad har ord för betydelse om de bara sägs?

Om du säger Du säger dig älskar någon är det ett svek om det tass bort bara för du tröttnar.
Om du säger du aldrig sviker, stanna då kvar.
Om du säger att historien inte spelar någon roll, ta då inte upp det som ett vapen.

Jag som fått höra just de orden allt för många gånger,
utan att något löfte velat hållas vet hur hjärtat tar stryk.
Så fort jag inte varit som det förväntats har den snälla handen omvänts till ond.
tror inte längre på någon som säger den älskar mig.
Ännu svårare har jag att lita på att inte lämnas
eller bli bedragen.

Jag känner några få jag vet aldrig svikit mig. Deras löften
är skrivna i Guld.
Hur jag än är så står de kvar och visar jag är bäst.

Allt för många jag trott var mina vänner visade de inte gick att
lita på. De tyckte om att trampa som om jag var en dörrmatta.
Sen då de hade lust, mindes de mig.

Mina behov kom aldrig i fokus, mina dagar glömdes bort
och till slut var jag som en utsuddad skugga som inte existerade.

Ingen såg då mina genomskinliga tårar fyllde tröjan
ingen frågade hur det var då jag inte hörde av mig.

En dag föll allt.

Sjukhusvistelse över julen.
En gammal klasskompis hälsade på, samt en nybliven vän.
Denna vännen hade en skyddsängel med.
Förstod aldrig varför han överöste mig med julklappar.

Han gav mig en jul jag aldrig haft. På mina kryckor hoppade
jag en dag ut i korridoren. Bytte om och kom på en
runda. Trots jag inte kunde gå, så såg han mig, trots
jag led av mina åkommor fanns de inte som fokus för honom.
Den julen glömmer jag aldrig...

De som bodde i samma stad som jag kunde inte lyfta luren,
men de som bodde längre bort kom ihåg mig.
Minns en vän jag haft länge.
Hans barndomsväninna låg för döden i hjärntumör.
Trots han hade julmiddag hos sina föräldrar och ville hälsa
på sin kära vän, så fanns han nätterna igenom.

Då jag röntgades och sa var det var, trillade han nästan
bakåt. De misstänkte samma som hans väninna hade.
Det jag inte visste då var att tårarna dalade ner, bönerna
haglade till Gud. Jag fick inte dö!!!

Om du säger att någon betyder allt för dig
visa det i handling.
Om du säger ett löfte du inte vill hålla, har
det ingen mening.
Om du säger dig älska någon, men inte har syfte att stanna
kvar, låt bli.

Då allt blomstrar, då hjärtan står i brand
är det viktigt att veta hur illa ett hjärta blir om löften
haglar utan mening.






Fri vers av Filosofen2
Läst 418 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-04 12:48



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Du berör starkt. Stor igenkänning.
2011-08-04

  Ari Viklund
alltid se dig
alltid älska dig
aldrig svika dig
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2