Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilars lek fyller sinnet

Flanerade genom stans underbara del.
Sädesfälten böjde sig för vinden,
då pusten tog tag i dem.

Sommarhud under sommarklänning
som levde sitt egna liv.

Fann en bänk vid konsthallen,
fångade många motiv då konstens
nya ting satts ut.

Prunkande trädgården fångade
fjärilars uppmärksamhet.
Innan en av dem flög iväg
fångade linsen den för evigt.

Sommarvärme nu lockar
badsugna.
Runt halvmånen sitter
pratande människor.

Selma Lagerlöf står med
boken i hand, ser ut mot sundet,
hälsar mig välkommen med damm
över huvudet.
Torkar bort det innan
jag når nästa mål.




Fri vers av Filosofen2
Läst 504 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-04 20:07



Bookmark and Share


  Ari Viklund
Gillar att du torkade
dammet av Selma L
2011-08-05

    AA VIP
Vacker och målande text. Ser bilder.
2011-08-04

  jörgen g
En skön och lättsam sommar dikt! :)
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2