Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augustinatt i stadens mitt på balkongen mot gården

Lugnet sig sänker

Mörkret smeker varsamt mot kinden

Lysmasken glimmar från ljusslingans lampor

Bordets vita i månljuset lyser

Tiden andas i ljumma natten

Gud är nära




Fri vers av walborg
Läst 472 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2011-08-06 22:26



Bookmark and Share


  Jaseph
En dikt som målar ett ögonblick värt att minnas.
Jag fångas av ordens rytm och färg.
Här finns både det som går att se
och det som känns i själen
ett existentiellt tilltal
som berör
2011-12-16

  Carl O Andersson
Nästan som att uppnå Nirvana. Att mitt i saden kunna njuta en sådan frid. Bravo
2011-09-23

  Nils Teodor VIP
Målande vackert
2011-09-10

  Bodil Sandberg VIP
Helt underbart så vackert du förmedlar stunden .. känslan..lugnet..augustinatts trolska ljuva ..
2011-08-28

  Grubbelmia
Du lyckas verkligen med att förmedla en stark närvarokänsla med denna text. "Gud är nära" - Tack och kram! //Grubbelmia
2011-08-25

  Kjell A. H Lundin
Starkt och vilket slut, vilket skapade en högre nivå och aha!
En kram till dig!
Vännen Kjell
2011-08-24

    ej medlem längre
Medveten närvaro
genom sinnen
just nu och nu
och nu
2011-08-21

  Minkki VIP
ro...
2011-08-21

    ej medlem längre
Utstrålar rofylld harmoni!
2011-08-19

    ej medlem längre
En besjälad stund . . .
2011-08-19

  Bibbi VIP
Skön harmoni som Du beskriver.
2011-08-15

  Maria T
Poetiskt
stämningsfullt
2011-08-14

    maija tuori
Himlen kom närmare ...sprider harmoni ...tack !

kärsligt när man läser dikten mitt i natt i fullmånen...
2011-08-12

  Annie b'larsson VIP
Mycket vackert..poetiskt.
2011-08-10

    leelee
Värmen i natten är magisk dessa dagar i augusti. Jättefint fångat!
2011-08-07

  Linda CH VIP
Rofyllt skapar du en fin stämning! Vackert.
2011-08-07

  jörgen g
Fridfull Gudsnärvaro i din dikt!!
2011-08-07

  Måna N. Berger
Fin stund i stillhet!
2011-08-07

  stenhur VIP
Stark närvaro skön oändlighetskänsla. Det lilla vilar tryggt i det stora som i en mjuk famn
2011-08-07

  Samuel E. Rajeus VIP
Ett tillstånd av harmoni!
Vackert!
2011-08-07

  Heikki Hellman
Det är en talang att kunna göra iaktagelser.
2011-08-07

  aol
mycket vackert strålar ditt ömma hjärta, fin berörande, tycker om,
2011-08-06

  stenen/ Yv Ericsson
mycket stämningsfullt och vackert. Tack.
2011-08-06

    ej medlem längre
Tack för dessa vackra godnattord.
2011-08-06
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg