Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset i himlen har förändrats

Ljuset i himlen har förändrats --
Det är nerförsbacke nu
Brantare
Solen pressar bakom molnen
Och vad bryr träden sig om
Om näring som stjäls
Om bröder som förgiftas
Blir en del av smutsen
Om systrar som utnyttjas
I en härva av begär
Inbillade
Om mödrar som slits ur marken
Av sina egna barn
Kraset när den splittras
Illusionen av ett hem
Blodiga rötter
Pekar mot skyn
Eller vajar till viskningen:

Ljuset i himlen har förändrats
Och ångesten vaknar likt en mus
Någonstans skavande
Kämpande för
Sitt redan förlorade liv
Fast i halsen på en tandlös huggorm




Fri vers av Soluno
Läst 319 gånger
Publicerad 2011-08-07 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soluno