Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en sen natt... då blir det så här :)




Fiende

Den slår mig på käften, sparkar mig i skrevet, hånar mig öppet

Ögonen tåras, hjärnan fungerar knappt, allt är suddigt, förvirrat och disigt

 

Orden staplas meningslöst uppå varandra, trängs på skärmen om utrymmet

Kivas, bråkar, kastar omkull varandra; som om inte att stava rätt är svårt nog?

 

Klockans arginta smil stirrar mig rakt i fejjan, hånler när armarna snurrar runt, runt, runt

Tick, tack – en miljon gånger räknas och inte ens det hjälper

 

Snart är morgontimman här, då man ska vara utsövd, pigg och alert

Sömnlöshetens fängelse håller mig vaken och bryter ner mig




Fri vers (Fri form) av Janis Karlsson
Läst 574 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-07 05:11



Bookmark and Share


  Alfie M
Du ger febernatten ett ansikte! Den här dikten känns fysiskt!
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Janis Karlsson
Janis Karlsson