Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Afrikas svält kontra fattigdomen i Sverige

Gud vad många har mycket i sina tankar.
Läste i ett inlägg på fb att det inte finns någon fattigdom i Sverige.
Hon jämförde med Afrika. Då jag skrev att hon kunde engagera sig
istället för att klaga, så frågade hon om jag visste hur hon lever.
Blev arg och skrev att den tjejen borde engagera sig, sen stängde
jag ner fb....

Allt berodde på att en man skrev om världspolitiken som håller
på att kollapsa.

Varför har så många människor tankar om Afrikas fattigdom?
De gör inget för att kunna hjälpa.

Vem köper Rättvishandel? Många säger det är för dyrt.
Men så länge inte alla vill hjälpa till så ändrar vi inte samhällets visioner.

Finns inte fattigdomen här?

Enligt henne fanns det de som inte kunde köpa nyaste mobilen etc.
Är det fattigdom?
Inte visste jag det.
Jag trodde fattigdomen här är att vissa människor inte har pengar
till mat, får svälta för att få det att gå runt.
Allt för många bor på gatan eller hos vänner, sen alla som har
försörjningsstöd och knappt får pengar efter räkningar etc.

Väljer man leva i en drömvärld där allt bara existerar kring
Afrikas svält och torka, tappar man perspektivet.
Lustigt att allt för många människor inte vill ta i Svenska
fattigdomen.....




Fri vers av Filosofen2
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-07 20:21



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Det är kanske lättare att oja sig över Afrika, än att inse vilka sociala och psykologiska problem man har runt omkring sig.

Sen är väl allt relativt. Visst finns det fattiga i Sverige, men de har (för det allra mesta) långt mer prylar och mat än de fattiga i andra delar av världen.
2011-08-08

  Måna N. Berger
Det är den här "snacka om spik i foten-mentaliteten" som jag retat mig på ibland. Precis som om man på något sätt lindrade nöden i världen genom att inte bry sig om fattigdomen i Sverige, eller att de som reagerade med chock och avsky på massakern i Norge inte skulle bry sig om Somalia. Allting hänger ihop och antingen bryr man sig eller så låtsas man bara, och svänger sig med stora, till intet förpliktande ord.
2011-08-07

  Ari Viklund
Det är illa med solidariteten
globalt likväl som nationellt.
2011-08-07

    AA VIP
Bra. Viktig fråga du lyfter. Fattigdom är ett relativt begrepp. Det beror alltid på vad man relaterar till. Instämmer i att det finns fattigdom i Sverige och då handlar det inte om att ha råd med mobiltelefon eller inte. "Ögonen" inåt i vårt land måste också öppnas, likväl som det större perspektivet.
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2