Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du säger att du vissnar när augusti breder ut sig.

du säger att du vissnar när augusti breder ut sig.
det är något.
något med ett vemod som tar överhanden över dig.
himlens färg klockan nio på kvällarna och en doft som påminner om hösten.

och livet rinner dig mellan händerna varje morgon då du vänder ansiktet inåt väggen och känner hjärtat långt ner i maggropen.
det är något med nostalgi.
den tar tag i dig och sveper dig med till minnen om virvlande nätter och värmande händer.

varje steg är en börda när du drar på ett flagnande hopp och en nedkyld kärlek.
du säger att det har något med rädsla för framtiden att göra.
för du räknar in det nya året i augusti, inte december.

du snubblar över dina snedsteg som kommer ifatt dig i augusti.
du har flytt hela våren, hela sommaren men tillslut flåsar dem dig i nacken.
det är något med allt du inte hann med.
att vara fantastisk och så vidare.





Fri vers av Novemberrus
Läst 597 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2011-08-08 22:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"för du räknar in det nya året i augusti, inte december."

Alltså wow, du är helt fantastiskt duktig! Du skriver så otroligt bra. Jag blir helt andlös nästan.
2016-03-06

  Lazerpistol
shit, du träffar så rätt .
2014-01-27

  TobbeTooMuch
Grym, du fångade mina känslor om hösten och de andra.
2011-09-08

  eskimo snow
Jajaja! Superbra! :D
2011-08-23

    Vakuum
Sjukt vacker text!
2011-08-22

  papperstrana
du skriver så himla levande på något vis.
2011-08-14

  Ruterdam
Verkligen, verkligen vackert skrivet. melankoliskt nog låter den som om du skrivit om mig. Det är sådär med det vackra i misär.
2011-08-14

  Zelogath
Otroligt vackert
Jag får ett bildspel framför mina ögon då jag läser
I nyanserna svartvitt
Med eldgula och röda kontraster
Påminner mig om en person jag en gång höll kär
Det var något speciellt med augusti, tydligen
Hur som haver, gillar din text!
Varmaste applåder
2011-08-13

  glasskärvor
Fantastiskt fin!
2011-08-10

    chriz
~känner igen det på något sätt, fin
2011-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Novemberrus
Novemberrus