Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns spöken

 

 

jordmörkret

vars gestalt syns i dörröppningar
dörrar som står ostängda om natten

 

det finns spöken

rutinmässigt knackar de koder
som ingen jävel förstår 

men jag gissar på hjälp

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-09 18:57



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
I Sandemose används ordet spöke ist f ande genomgående

“Love is the voice under all the silence; the hope which has no opposite in despair; the strength so strong mere force is feebleness; the truth more first than sun, more last than star.”

C. C. Cummings

Be well,
LPWJ
2011-08-09

  TrollTörnTrappan VIP
Levande antydet! Att knacka på ostängda dörrar tyder på en verklighetsuppfattning lite skild från våran. Eller så är det en drift med de inre spökena (där bakom det undermedvetnas dörrar) vars motiv du egentligen kanske redan vet...?
2011-08-09

    ej medlem längre
Kreativ gissning!
2011-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att det från hela den oomvända mänskligheten stiger ett rop på hjälp.
2011-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP