Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonstundens underbara stillhet

Stormen rasar utanför mitt fönster,
än ligger Tajsa med slutna ögon,
än visar klockan tidig morgon.

Stilla jag möter denna dag utan
stress, utan oro.
Sömnen gnuggade jag ur ögonen
tidig vargtimma.

Våga tro
våga hoppas
våga älska

Ödmjuk inför denna dag
njuter av nuet
njuter av min egen morgon
bakom mina persienner.

Tid för ljus
tid för värme
tid för förståelse

Stormen rasar utanför
mitt fönster kylan når
inte in i mitt varma hem.

Efter regn kommer sol
efter storm når lugnet
efter vinter kommer vår
efter vår kommer sommar
efter sommar kommer höst

Varma tankar
vackra ord
mjuka kramar

Då ödmjukheten vinner
växer förståelsen fram,
ur det väver harmonin
ihop med mjuka rörelser

Positiva tankar
glada minnen
lyckliga stunder

Öppna din famn,
fånga upp din vän
skapa trygghet genom
ärlighet, öppenhet
kärlek och respekt
mot både dig och den
du älskar.




Fri vers av Filosofen2
Läst 453 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-10 05:55



Bookmark and Share


  aol
underbart diktat vännen
2011-08-11

  thyra
Ljuvliga rader att leva efter! Fint!
2011-08-10

  Heikki Hellman
Du skiner som en sol. Livsglädjen flödar i ditt poem. Du har nått balansen! Du njuter, har varma tankar, glada minnen, lyckliga stunden. Du kramar och livet kramar dig! Fint skriven.
2011-08-10

    ej medlem längre
Dessa fina rader förmedlar värme och kärlek till livet och medmänniskorna.
2011-08-10

    ej medlem längre
Positiv morgontext !
2011-08-10

  Ari Viklund
En god morgon är det min vän
att vakna till och läsa de orden
2011-08-10

  ULJO
Underbar poesi att vakna till.
2011-08-10

  mickech
Vackert skrivet!
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2