Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats jubel då harmonin tar plats

Förmiddagen snart lider mot lunch
te i min kopp och Tajsa vilar.
Snabba steg i trappan hörs
från brevbäraren, som slängt in post.

Moln, sol, regn och blåst.
Persiennerna nu uppdragna och
ljuset når blommorna.

Maten till lunch redan klar,
tvätten snart upphängd.
Tumlaren rullar för fullt.

Idag är den dagen jag får
mina sysslor på plats,
känner harmonin växa inom
mig och blomma ut.

Sensommardagen nu kommen,
tomatplanterna nu röda och
mogna, äppelträdets äpplen
mognar de med.

Njuter av det lugn mitt hem
bär, efter veckor av stim och stoj.
Längtan efter min dotter gör sig
påmind, då jag ser sängen
hon brukar sova i, leksakerna
hennes små händer plockar upp.

Om två dagar jag åter hämtar henne
om två dagar vi äter kykling.

Idag är nu, idag blir det linsgryta
jag omsorgsfullt tillagat. Nyttigt
och gott med spiskummin, oregano
och timjan.
Morötter och lök la jag också i
samt tomatpuré.
Idag blir det god mat som ger
kraft att orka mer.

Skrattar då jag känner
lyckan snurra genom mig,
rensade ut mycket dålig
energi igår, då skrivandet vann
allas hjärtan.

Älskar mig själv
respekterar den jag är
accepterar de brister jag bär
utforskar nya vägar jag kan ta
ser mitt inre, lyssnar till kroppen
hör hjärtats röst
formar den väg jag nu vill gå
håller en hand runt lilla mig,
så den inte glöms bort.




Fri vers av Filosofen2
Läst 249 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-10 10:49



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Den är vis,
som njuter av leksaker, linsgrytor och lärdomar!
2011-08-11

  Ari Viklund
Måbraord
2011-08-10

    ej medlem längre
Positiva vibbar..bra !
2011-08-10

    AA VIP
Vackert, ärligt, tänkvärt.
2011-08-10

  Ninananonia VIP
Så fint..

Linsgryta tycker jag om :)

:)
2011-08-10

  Mats Henricson
Ärligt och tänkvärt.....
2011-08-10

  stella
Bir alldeles varm av denna, speciellt av kycklingen och linserna... ;) bon appetit cherie!
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2