Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nappfångaren ute i naturen

Trädens grönska omfamnar varann och ger
trottoarerna skugga. Kastanjerna gula och
piggiga än, vajar i trädtopparna.

En flicka tappar sin napp då hon sitter i
sin vagn. Mamman går tillbaka
för att hämta den.
Precis innan jag nuddar den, böjer jag
mig ner och tar den upp.
Mamman lättad, då vi möter blickarna
medan nappen lämnas åter.

Snabba steg, med lurarna i öronen,
solstrålarna stickandes i ögonen.
Håret lever sitt eget liv, då vinden tar
tag i mitt solblekta långa hår.

Hemma på gården möts jag av en
granne, sätter mig ner på en av
trädgårdsstolen, för att prata lite.
Ser äpplena högst upp i toppen
börjar mogna. Får lust att äta ett
rött äpple.

Just då kommer regnet i små,
små droppar. Katterna busar
och bakom en buske hör vi hur
dem bråkar precis innan
vi ställer stolarna mot bordet
och går in till våra lägenheter.




Fri vers av Filosofen2
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-10 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2