Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är så man blir paranoid

 

 

 

det sitter en utdöd författare i mitt livingroom
han ser ut som Strindberg som ung
samtidigt är han techno

det är den där själen jag vill åt
den som bråkar
och aldrig får nog av vatten

dikt; en dikt springer genom mitt huvud

vad ska jag ta mig till -
har redan levt så länge jag orkar

jag kan ju inte bara bli sittandes
och upptäckas
och genereras till maskin

spökena; jag har sett deras händer i mörkret
de tittar på mig från hörnen i taket

det är så man blir paranoid; man är förföljd

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-11 09:55



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Bra text...paranoian väl fångad ! ANFALL !
2011-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag skulle snarare betrakta Strinbdberg som punkare.
Men så gillar jag heller inte techno.
2011-08-11

  Nanna X
förföljd av Strindberg, inte illa, men sätter omdömet på prov...
håller för övrigt med kommentaren nedan, lysande text, strålande irritation och jag gillar anglicismerna.
2011-08-11

    ej medlem längre
Väldigt bra! Varje mening har en tyngd.
2011-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP