Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra nyanser gick skilda vägar men vi har fortfarande i går. Vi har väl fortfarande igår?


Han sade:

”Du påminner om någon jag brukade känna,
det var inte i går.
Det var några år sedan.
Romantiken levde och jag kände din morgon.
Jag var lite mer levande”



Jag sade:

”Du påminner om en tid,
en tid jag inte riktigt minns.
Jag såg dig där,
vid en eld som brann
på stranden.

Vi samlades för att radera nyanserna
som passerade ovan oss och vi glömde himlens bakgrund
Vi lös av oss själva och svimmade
när vi fortfarande brann.

Jag minns en inre frid när du höll mig
i dina armar
Min kropp andades, nästan sov
och du fanns i mitt sinne”




Han sade:

”Du påminner om någon jag känt förut
och tiden,
tiden tynger dig.
Även om du ler ser jag ditt mörker.
Jag vill inte sluta tänka men vi talar om en framtid som
innebär avsked.
Solnedgången kommer alltid finnas
men ses med olika ögon.


Det är uppenbart att våra nyanser går skilda vägar
men vi har fortfarande i går
vi har fortfarande i går.”




Jag sade:

”För längesedan skildes våra vägar
Av flodvågor bröts vår stig
När månen lockade skummet högre på vår strand
och det var dags,
det var dags…

Vi har inte längre i går."

Det var lätt,
och jag ljög.

Jag ljög...




Fri vers av Ylvavirvla
Läst 442 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-11 20:35



Bookmark and Share


  cilax VIP
dikten berör, smärtar, rispar
2011-08-12

    Birgersdotter VIP
Känner orden.........
2011-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Ylvavirvla
Ylvavirvla