Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såhär ser det ut för väldigt många fattiga människor i Sverige. I Landskrona har vi 900 familjehushåll som lever på försörjningsstöd.


En av dem fattiga ingen ser....

Kommer det förbli såhär?

Kommer jag aldrig lyckas få någon rikedom alls?

Kommer det alltid vara knapert?

Vem skulle klara sig på knappt 3000?

Jag hade endast 1500 kvar efter räkningar.

Är det så livet kommer vara?

Motta schampo

motta balsam

mat behövs sparas på

Inte äta varje dag.

Aldrig kunna planera något

Spara alla kvitton

Låta bli att leva

Endast handla det viktigaste

Om maten tar slut får jag svälta

Värdig?

Aldrig kan jag köpa nya saker

får mycket

Ibland vill jag bara sluta

orkar inte kämpa mot alla odds

Vem kämpar jag för?


Den som säger att pengar inte är allt ljuger.

Förakt växer mot oss som lever på er jobbare

Skammen fastklistrad

Pannan skriker ut orden.

Min dotter får hela tiden höra har inte råd

Jul

Födelsedagar

Påsk

Midsommar

fest

är en vånda för mig

kan inte köpa presenter

behöver spara dem till mat.

Denna månaden får jag ca 3000 kvar efter räkningar

Vad säger jag till min dotter?

Hon kan räkna de få gångar vi kan njuta av livet



Tack till dem som hjälper mig att få livet att gå ihop.
















Fri vers av Filosofen2
Läst 204 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-15 17:36



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Dessutom riskerar man att bli bestulen på sin värdighet, måste hålla i den hårt!
2011-08-17

    glasa VIP
bra text

viktig

och utan omsvep
2011-08-15

    AA VIP
Mycket stark text. En skildring med innebörd som verkligen skildrar hur det är. Ibland kan man undra vilka socialtjänsten är till. I stället för att göra skillnad i människors vardag ägnar de sig åt att räkna pengar. Ständigt en budget som ska hållas.
2011-08-15

  Ari Viklund
Såhär har det sett ut i typ 8000år.
Men det kommer ej kunna fortgå!
Rofferi kommer att gå in i väggen.
Tack, för du belyser detta viktiga!
2011-08-15

  Delilah Juno VIP
Till skillnad från de lyxlirare i media som talar om att få livspuzzlet att gå ihop, har du en verklig definition av ordet
2011-08-15

  Nikolai Jungsin VIP
baksidan av konsumtions och satsa på dig själv samhället...
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2