Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wolfgang Amadeus Mozart.

Ett barn av sin tid.

Ett barn av vår tid.




/Om Mozart levde nu/ (Tema NU)

 

 

Om Mozart levde nu

Skulle jag hälsa på hans fru

och förhöra mig om hans hälsa

den blev ju allt sämre med tiden

och han dog ganska ung

 

Modern medicin kunde ju nu honom frälsa

Så Mozart kunde skapa

ännu fler verk med den gudomliga friden

Han dog oacceptabelt för tidigt, musikens kung

 

Det skulle jag säga till Mozarts fru

Att mannen måste måna om sin hälsa

Att hon då kanske skulle kunna

Läxa upp sin man efter noter




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 583 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-15 19:11



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna text är taggad med ordet NU, så den går att hitta på
http://www.poeter.se/tagView.php?tagId=784

Dessutom är den inlänkad i temakatalogen:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1349040

2011-08-16

  stenhur VIP
Ja Mozart är en fascinerande gestalt med en märklig kombination av lättsinne och stenhård koncentrationsförmåga. Kanske hade Konstanze kunnat hjälpa honom om hon haft moderna kunskaper i medicin: Rolig fundering!
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström