Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är ett loppisfynd



Jag är mycket välanvänd
men aldrig älskad
de stunder då jag plockats fram
har jag betraktas av främmande ögon
jag har vänts och vridits på
händer har känt sig fram längs mina konturer
kommentarer kring mitt värde har flitigt framförts
folk tros veta mycket om mig
veta vart jag hör hemma, veta mitt bästa



Jag har visats upp och jag har beundrats
genom tiderna har jag bytt ägare
vissa har placerat mig på piedestal medan andra i en kartong
jag har tappats för att sedan limmas
små penslar har försökt måla om mitt slitna yttre
jag har skimrat vackert men sedan tappat charmen
många har kallat mig skräp
förutom en gång då jag kallades ovärderlig
men bara den gången


Så länge jag kan minnas har jag inte haft ett hem
bara olika husrum ett par år
sedan förflyttats för att få olika reaktioner från vitt skilda människor
jag borde rymma, det borde jag gjort för länge sedan
men i slutändan hamnar jag på bordet igen
folk vrider och vänder på mig
de tittar och de kommenterar
för en liten slant hamnar jag i nya okända händer
jag undrar varje gång hur jag kommer bli bemött
jag hoppas att jag en dag hittar rätt ägare, som ser mitt fulla värde











Fri vers av AnnaMy
Läst 344 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-15 19:59



Bookmark and Share


  stig wikman
Ja , fint skrivet.
Och du är ju ett
underbart
loppisfynd.
( fyndigt , va )
LOVE THAT POEM.
2013-06-02

    ej medlem längre
Loppisfynd är ingenting att förakta. Tvärtom kan mycket av det som till synes verkar lite trasigt och kantstött äga ett värde som överträffar alla ens förväntningar bara man förmår att vårda och uppskatta det. Här i dikten verkar det dock som om fyndet hela tiden bara betraktas som ett objekt som man kan hantera lite hur som helst utan att bry sig om dess verkliga inneboende kvaliteter. Man plockas fram, man blir vriden och vänd på, man blir använd, bedömd, uppvisad och ägd, men aldrig någonsin lyssnad på eller sedd, vilket i högsta grad är sorgligt. Och folk tror sig hela tiden veta så väldigt mycket utan att ha en aning om vad som försiggår. Det finns en känsla av hemlöshet i den här dikten, som om man upplever att man inte riktigt hör hemma någonstans, men jag hoppas verkligen att nästa spekulant inser loppisfyndets fulla potential. Kanske är det inte bara någon liten struntsak som man fäster blicken vid, utan något som skulle gå för betydligt större summor på en kvalitetsauktion om man bara insåg dess värde.
2011-08-16

    Birgersdotter VIP
Hoppas du känner ditt eget värde..du skriver jättebra
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

AnnaMy
AnnaMy