Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

korparna

 

 

 

ensamhetens gemenskap 
som delas av alla Människobarn -

friheten att gå eller att komma -

 

som delas av korparna
som just fått baby-korpar på min balkong:


- Tack, säger jag,
  medan jag vattnar blommorna
  och filtrerar minnena genom ren bensin

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catharina Edin VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-08-15 20:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, det kallar jag ett drama ... Bilden är förresten också fantastisk, den etsar sig fast.
2011-08-16

  Ingela Svenson VIP
Bensin. direkt explosivt! Riktigt skrämmande , korpar är ödesfåglar, men babykorpar är kanske inte riktigt lika ödesmättat?
2011-08-16

  Nanna X
ja, bensinbomben på slutet är klockren
och the Raven Babies också
2011-08-15

  stenen/ Yv Ericsson
så underbart du skriver! älskar överaskningsordet på slutet
2011-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Det var korpar som kom med mat till profeten Elia då han flydde undan den onda Isebel.
Korpen är en magnifik fågel.
En pensionerad präst jag känner skrev en diktsamling om korpar och förärade mig ett ex.
Hon hyser samma fascination som jag inför korpen.
En av de bästa plattorna i världen heter "The Raven" med The Stranglers.
En oerhört bra dikt av Edgar Allan Poe heter "The Raven".
Men framför allt, Gud använde korpar...
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP