Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantasia kan vara liten och söt. Jag är liten och slt. men ajgvill inte bli buren för att jag är liteno lätt. för fantasia är inte lätt. klarar du bära Fantasia, eller är det bara mig?


klarar du bära Fantasia?

Har du tänkt efter?
Titta vidare.

Inom denna Lilla personlighetsfigur finns det såmycket mer.
Hon är en kraftexplosion!
En pedantisk pedantiskt diskmedelförsedd trasa!
Hon är en smulig brödbit. Den sortens som inte är torr, men faller ihop vilket fall som helst.
Hon är en hund på tre ben.
Hon är ett kännslo-manövrerat piratskepp.
Hon är en pirat.
Redo att kolidera.
Att möta fienden.
Att stiga i land.
Redo att plundra.
Att blöta.
Att svälta.
Redo att bli beskjuten.
Redo att bli bestulen.
Hon är en uteliggare.
Sovandes alldeles i kanten av verkligheten.
Hon är Fantasia. Hon som verkligheten vill ska försvinna och göra fantasi till verklighet.
Hon är Fantasia. Hon är bibliotikarien som läser böcker för att försvinna.
Hon är denna kvinna.
Hon är barnet som inte har växt upp ännu, hon är starkt villig av att lära.
Lär henne verkligheten. Lär henne se. Led henne. Ge henne misstag. Låt henne lära av misstagen. Ge henne flera. Ge henne mera.
Sätt ut henne i djungeln. Mata henne till tigern. Ge henne sanningen. Gör det faständ det svider. Gör så det svider. Även om det svider.
Ge henne sanningen och säg sanningen: Att sanningen aldrig kommer att försvinna, så som fantasin kan blekna med åren.
Endast denna sanning. Denna äkthet. Direkthet. Ger henne lung. Sanningen, verkligheten, livet, får henne att fundera på att ta steget över gränsen där uteliggaren hon en gång var, låg och vilade.
Säg sanningen, så som samma stund du insett den. Ge henne den direkt. Säg det högt. Säg det klart. Säg sanningen.
Klarar du nu... även att bära hela 'personen inom' ... så som jag tittar fram?
Fantasia
Eller låter du mig och även henne, falla till marken för att bli grusig, efter att du trott att den Faktiska Omvägen, var en genväg?
Nej?
Då bär jag hellre dig.
Låt henne bära dig. Om du inte kan dra ut henne. Dra ut fantasia till verkligheten, till sanningen. Om du sannerligen inte kan bära henne.
Låt henne bära dig. Låt henne känna sig behövd. Behövd i verkligheten. Då blir fantasia och jag en och samma.
Vi delar bonad, vi delar sinne. vi delar minne.
Tro på henne, tro på mig.
Blir jag önskad, efterfrågad.
Blir vi behövda.
Blir jag behövd, blir hon behövd.
Stannar vi, där vi blir behövda.
I verkligheten.
Där vi blir buren, eller bär.
Tappar du mig, tappar jag greppet om dig.
Så fundera riklgt, för det är viktigt.
Vill du bli buren eller bära själv? Det är viktigt.




Fri vers av Novalill
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-16 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novalill
Novalill