Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min bror Håkan

 


 

 

Det var på eftermiddagen
den 1 november 1967.
Min bror Håkan kom aldrig
hem från lekskolan.

Han var 6 & ett halvt år ung,
& blev påkörd av en lastbil,
som passerade den buss
han & vår syster just klivit av.
Högertrafikomläggningen
hade skett i september.
Min älskade bror,
med svåra skallskador,
fick somna in dagen efter.

En tystnad ikväll & inatt.
Jag sitter som bedövad vid
datorn. Det susar i örona.
Sorgen, som packat krut
dunkande mot revbenen.
Jag var 2 & ett halvt år den
förbannade eftermiddagen.
Jag minns ingenting,
men jag känner dom;
Katastrofvibrationerna.
Liknande känslor, atmosfär,
som under Tsunamin,
Estonia-tragedin, etc. 

Hur ska jag kunna finna uttryck
för någonting som jag inte minns?
Kan man göra en arkeologisk
utgrävning i sitt djupaste
undermedvetna?
I min gamla familj kom aldrig
en läkande sorgeprocess till
stånd efter olyckan.
Gravt bristande krishantering.

Tapetsera, tapetsera över vår
smärta, det blev vi duktiga på.
Men under alla tapetlager & extra
gipsskivor, grodde katastroferna.

Kärleken kan aldrig utplånas!
Håkan min bror, vi älskar varandra.

 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 631 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-16 13:38



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
så bra om något så fruktansvärt, också det du säger om bristerna i "krishanteringen". Tack för att jag fått läsa. - Peter
2011-08-19

  Ninananonia VIP
Så sorgligt...berör i hjärtat....
2011-08-17

  thyra
Verkligen berörande och onåbarheten känns djupt i läsaren! Tack!
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP