Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Översatt ur Marianne Williamsons
bok Illuminata 






Kristus är inte ett kristet koncept

 


Kristus är inte ett kristet koncept. Kristus är en naturkraft, vår natur. Han tillhör lika lite någon speciell grupp som havet tillhör Greenpeace.
Så vacker världen kommer att bli när vi gjort vår mystiska resa tillbaka in i ljuset. När alla lägre tankar har blivit transformerade in i sina högsta möjligheter, när alla mänskliga energier har blivit befriade från rädslans tyranni, så befriade vi kommer att känna oss. Judarna säger att Messias kommer; De Kristna säger att Kristus har varit här; Einstein sade att det inte inte exixterar någon tid. Sanningen är, Messias är inom oss. Det spelar ingen roll vad vi kallar det eller hur vi organiserar det. Allt som spelar någon roll är att vi gör anspråk på vår arvedel, Guds kraft att hela och befria oss. Glöm språket. Endast bygg en ny värld. 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-08-16 22:42



Bookmark and Share


  Pitbullpudelns kärna
Kristus är ett begrepp skapat av Paulus. Han träffade med största säkerhet inte Jesus. Den närmsta kretsen kring Jesus kom i konflikt med Paulus därför att de ansåg att han körde ett eget lopp med egna motiv för att sprida sin kristendom. Historien är aldrig enkel, men intressant och givande för den som har ett öppet sinne.
2011-08-22

  Jaramald VIP
Är det verkligen någon som ska komma någonstans...när skall vi inse att vi alla är här! Här och nu tillhör vi samma kropp. Vänta inte på något annat hela tiden. Då blir det som i väntan på Godot. Konceptet är hämtat från manualen.
2011-08-20

  Mats Henricson
Visst talar du vist . Om vi inte själva lever i den GODHET och den RÄTTRÅDIGHET som Jesus står som en garant för så kommer ju konceptet att falla på sin egen orimlighet . Det är INTE Jesus som ska komma till oss, det är VI som ska komma till Jesus ! Och , i detta sammanhang MÅSTE jag ge Larz G ett erkännande för detta är ett av hans ständiga inpass.....
2011-08-20

  Elwania
Ja denna text står mig nära.
För mig kom Kristus med ett medvetande som han
lät flöda ut över världen . Sen att människan gjorde det till någon
slags rättpiskande fördömelse koncept är ju givet för vi människor
är ju rädda av oss i vår än så länge förnekelse natur .
Men som Mariannne uttrycker så är Messias inom oss, ett medvetande. Som går långt utöver religionens snäva box
Jag bokmärke detta utdrag från Illuminata
och Tackar dig för att du delade det på sidan
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP