Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

heureka!

 

 

det betyder ingenting
att jag har lärt mig läsa
för det kunde jag redan
och nu skriver jag om det:

heureka! jag har det!

inuti mörkret; nästa mörker
allting börjar om
det är A och det är O
och allting däremellan

de flesta orden är gamla
som 'hatt'
en del är nya som 'kärnkraftverkshaveri'

jag rör mig i cirklar
fångar en bokstav i taget

släcker törst med ordet 'vatten'
släcker lampor med ordet 'mörker'
samlar flottan vid ordet 'krig'

det är så praktiskt att vara jag -

jag har ett ord för allt
jag har ett ord för Intet

flera ord betyder samma sak
och samma sak är 'jag'

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-17 04:21



Bookmark and Share


  stella
El imprenera kanske?
2011-08-17

  stella
Preimponera, sedan postvila. ;)
2011-08-17

  stenen/ Yv Ericsson
håller med lärjunge här! genialiskt!
2011-08-17

  Ingela Svenson VIP
Måste kommentera en gång till; denna text har verkligen klass, sinnrik och underfundig! Otroligt bra!
2011-08-17

  Nanna X
ja, du äger orden, det är en gåva!
2011-08-17

  Ingela Svenson VIP
ordpussel som strategi att beskriva världen som ur en nykomlings perspektiv! Kram!
2011-08-17

  anits VIP
Mycket fint, gillas
2011-08-17

  Larz Gustafsson VIP
Du vet väl vem som är Alfa & Omega?

"Words don´t come easy"
2011-08-17

  cilax VIP
poetens vemodiga omnipotens. Vackert
2011-08-17

    lärjunge
NOBELPRISHÖJD!!!
2011-08-17

  L Patrik W Johansson VIP
Det talas ofta inom världsfilosofin om världssjälen och den personliga själen sedan tusentals år tillbaka

med begynnelsens Alpha och Omega och slutets Intet och Jag är det sammanfattat i en dikt

Be well,
LPWJ
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP