Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu var de tolv

 

 

under natten
hade en unge kläckts

nu var de tolv
i en klippskreva på Västkusten

de var ensidiga och naiva; svartvita

dessa små, små människor
som kläcks för att drunkna -
vem tänker på dem -

vem tänker hårt och intensivt
på alla de, som går under -
de finns ett tag, sedan slocknar de

och jag bara bär in bråten

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Catharina Edin VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2011-08-17 17:20



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Kanhända släktingar till de på klipporna vid stora karlsö på Gotland

nåt jag fascineras över är hur intelligenta fåglar är och blir för varje decennium
även om den även kan läsas symboliskt som alla bra texter
om nöd genom historien

Be well,
LPWJ
2011-08-19

  stenen/ Yv Ericsson
En suverän text! allt har sin gång. Utan att det märks. Dikten får mig att tänka på min mor..
2011-08-19

    ej medlem längre
När jag sitter på bussen in mot stan
åker förbi alla rävar och harar
roadkill
vi kallar oss mänskliga
glömmer bort vår "mänsklighet"
alla glömmer bort
att hjärtan slår i andra kroppar också

mindre
lite hårigare
kanske tunnare
men det slår
och det smärtar





tack för en fin text.
2011-08-19

  Nanna X
stort grattis till stjärnan!!!
jag tänker på lärjungarna förstås, men också på sagor om bröder i fågelhamn och systern som tar hand om dem.
2011-08-19

    Småstadsungman
Bra!
2011-08-18

  Ingela Svenson VIP
du fångar läsaren i en skrämmande värld under denna vi lever i, de små människornas paralella värld, som flockar av sjöfåglar, fantasi på gränsen till ett nervsammanbrott!
2011-08-17

    ej medlem längre
ja, vem? du iaf. dessutom skriftar du kalaskalas! * bugar*
2011-08-17

  anits VIP
Sorgligt och vemodsvackert
2011-08-17

  Larz Gustafsson VIP
Inte en enda sparv faller till marken utan att Skaparen vet om det.
2011-08-17

  queenia
vemodigt vackert!
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP