Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryningstimmans under då soluppgången lockar daggen

Soluppgångens mysterium
fångar ögats intresse.
Där strålarna nått torkar
det upp och lämnar rester
från gryningstimman.

Under sker då dagen tar
sin form, spindelväv gnistrar
i dropparnas reflektion.

Nakna fötter tassar runt,
fångar upp vätan och friheten
ger lyckan stor befrielse.

Några få månader omvandlas
naturen från sovande till
prunkande livsglädje.

Då solnedgångens mysterium
sker kysser solen havet under
några timmar. Skenets alla
färger blandas till en
pastellmålning utan plan.





Fri vers av Filosofen2
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-17 18:02



Bookmark and Share


  Ari Viklund
Ljusets och livets mysterium,
sköna ögonblick fångad i ord
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2