Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smultronställets magiska läkning

Finn ett smultronställe
där ingen kommer,
sitt ner, låt lugnet fånga
dig.

Just detta ställe omfamnas
av smultronsnår, som
bygger en vägg mot världen.

Låt hjärtat vara med, våga
vara barn på nytt.
Sätt smultron på ett strå
som du sakta tar av då
du blir sugen.

Vildvuxet gräs formar
markens hårda
jord.
Känn hur doften sprider
sig från naturens skapelse.

Låt stunden fånga dig
så länge du behöver.
Unna dig sommarminnet
bara du bär.

Smultronstället överraskar
dina sinnen, kärleken
till moder natur växer
då trädkronorna vajar
med vindens sång.

Låt hjärtat ta all plats
då sorg vill försvinna,
låt kärlekens budskap
läka ut öarna dina
minnen skapat.

Samla detta minne
på samma plats som
du haft sorg, byt ut
och njut av denna stund.

Sakta du känner livets
rädsla byts ut mot ljuva
minnen från
smultronstället.




Fri vers av Filosofen2
Läst 443 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-17 18:41



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra text. Alla har vi våra smultronställen, våra små oaser, som helar och renar, där vi hämtar kraft.
2011-08-17

  Ari Viklund
längsta strået i skog
fullproppad med de
godaste smultronen
för dessa sköna ord
2011-08-17

  Johan Bergstjärna VIP
Innerligt, hoppfullt och vackert
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2