Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag stod i båten

 

 

 

om jag kantrar det första jag gör
när jag skall korsa Atlanten

så är det mitt eget fel 

jag stod i båten
genom de värsta stormarna stod jag

 *

om jag glömmer att jag kan simma
så är det du, som berövat mig

om jag glömmer att himmelen finns
om jag kantrar utanför Guds vänkrets

så är jag väl förlorad; så är det gjort

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-08-18 01:18



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Berör!

2013-09-29

  ULJO
En text man bara inte kan lämna åt slumpen. Stor applåd.
2011-08-20

  anits VIP
En vacker bild till en
fantastiskt bra och tänkvärd text
2011-08-19

  walborg
"Ensam i bräcklig farkost ..." - underbart vacker bild och passande text därtill.
2011-08-18

  Linda CH VIP
En mycket vacker bild illustrerar din fantastiska text.
2011-08-18

  Nanna X
lite som att besegla sitt öde
"besegla", haha, det kan man ju göra med båten också
2011-08-18

  Ingela Svenson VIP
Vi är många som stått i båtar, vissa står i båten alltid!
2011-08-18

  Ingela Svenson VIP
Men denna poet är redan benådad av Gud!
2011-08-18

  Larz Gustafsson VIP
"If I should fall from grace with God" (The Pogues)

Vi har en fri vilja och får ta smällar ibland tills vi lär oss.
Men detta med att gå förlorad är mer allvarligt än vi kan föreställa oss.
2011-08-18

  L Patrik W Johansson VIP
de här har flerraders inrim alltså inte i samma rad utan ett ord i början av rad 1 kan rimma senare längre ner i slutet av rad 3

klassisk diktning
jag brukar upptäcka i både Milton och Shakespeare

bra med båtbild till sådant flyt

Be well,
LPWJ
2011-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP