Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en smula bedrägeri

 

 

 

du vänder ditt ansikte mot mitt
och läser mig

kanske upptäcker du en smula bedrägeri
i mina ögon

jaget är en förgylld statyett
som illustrerar Intet

jag tror, jag är en teater
som ger de stora klassikerna
Strindberg spelas varje kväll

långa, tråkiga dramer plågar mig -
jag avbeställer pjäsen
och drar för den mörkt röda ridån-

det är trots allt mitt liv de spelar

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-18 23:10



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ibland, då kan man kliva ur den teaterpjäs som livet egentligen är, och ställa sig lite vid sidan om, i kulisserna, och betrakta skådespelet. Och upptäcka att det är stundtals är ganska tråkigt!
2011-08-19

  Larz Gustafsson VIP
"Statyetterna faller" (Docenterna).

Hög identifikationsfaktor när det gäller Strindberg.
Jag upplevde det då jag såg tv-dramatiseringen av "Fadren".

Intressant när man så till den milda grad kan identifiera sig med konsten att man säger att det är mitt liv den skildrar. Ibland kan det naturligtvis göra ont. Sanningen kan ju ha den bieffekten.
2011-08-19

  Jan Widströmer VIP
Livet en teater, tacksamt tema.
2011-08-19

  stenen/ Yv Ericsson
ahh! love!
2011-08-18

  cilax VIP
vackert, mystiskt, oppnar for flera tolkningar
2011-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP