Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En väg jag valde att gå för inte så länge sen och som fascinerar mig totalt och som har ändrat mitt liv! Du är verkligen det du tänker.


Jag vill vara Jag

Att vara jag kan vara lite smärtsamt svårt ibland
För jag vill slita mig från flocken och springa fri

Att vara jag kan vara oacceptabelt ibland
För jag vill spränga mina gränser och sluta fängsla min själ

Och om sanningen ska fram så har jag burit mig själv i hemlighet
rädd för att det fenomen jag bär på ska avkastas

Jag har vandrat många stigar i min längtan att komma hem
sökt många skatter bortom min egen horisont

I min längtan att hitta min diamant har jag samlat på många stenar
Stenar jag burit på med omedvetenhet om deras tyngd och värdelöshet

Men jag fick nog!

Utan rädslor för gårdagens storm, utan oro för morgondagens regn
Jag ska leva med mitt hjärta och med fokus på kärlek till livet

I mörkret så har mitt ljus lett mig
viskat ömsint i mitt öra
smekt min kind när jag gråtit
hjälpt mig upp när jag fallit
Vägglett mig när gått vilse

Jag vill segra utan vapen
Jag väljer att slänga av mig mina bojjor

Jag vill inte bara överleva livet
Jag vill leva livet
Leva varje dag i nuet

Jag vill vara jag
Och le så där fånigt lyckligt

/Zeeta




Fri vers av _Zeeta_
Läst 433 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-08-20 03:19



Bookmark and Share


  Anna*
En stark text mitt i den process jag själv befinner mig i. Så bra!
2011-08-24

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet, den berör och väcker känslor om hur viktigt det är att vara sig själv. Ina
2011-08-24

  AnnaMy
känner igen mig i din text. man vill så gärna uppnå sin fulla potential som man vet att man har inom sig, men runtomkring en strömmar människor fram och vi påverkas lite för mycket av dem ibland. man håller tillbaka sig själv. man är inte så pass lycklig som man kunnat vara, bara man verkligen fått träda fram som det rätta jaget...
2011-08-24

  Vilsen Annette-hittar vägen
Underbara ord!
Känner glädje med dem och med dig!
2011-08-24

    ej medlem längre
Mycket stark dikt.
2011-08-21

    traskande
I gently agree
2011-08-20

  Tosca
Mycket bra.
2011-08-20

    livspoesi
vackert!
2011-08-20

  mare VIP
Applåderar din text !
2011-08-20

    ej medlem längre
"Att vara jag kan vara lite smärtsamt svårt ibland
För jag vill slita mig från flocken och springa fri"

Detta endast är ett poem,
resten är ... en bok i bibeln. Fint!!!
2011-08-20

  peter markurth
Bra upplägg
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

_Zeeta_
_Zeeta_