Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

leben lassen

 

 

 

 

 

der kleine Wasserfall

der so spritizig den Hang herunter springt

und sprudelnt weiter leuft

 

wenn man das fallende Wasser

aufhält

oder versucht es aufzufangen

dann ist es kein Wasserfall mehr sondern

ein Teich ohne Leben

 

 

das vilde Pferd

das so frei in den Tag rennt

mit fliegender Mähne

 

wenn man es

einfängt

einordnet

und zähmt

ist es kein Wildpferd mehr

 

so ist es auch mit der vilden freien

Liebe

eingefangen und eingeordnet

unter zwang willenlos gemacht

 

ist es keine Liebe mehr

 

nur noch

Gewohnheit




Fri vers av Aisha VIP
Läst 831 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-21 20:09



Bookmark and Share


  LassO
dålig på tyska, fattar sammanhangen men kanske inte poängerna, men, det är vackert skrivet...
2011-10-08

  LassO
dålig på tyska, fattar sammanhangen men kanske inte poängerna, men, det är vackert skrivet...
2011-10-08

  Lena Själsöga Keijser
så sant
2011-08-24

    papillon
Så alldeles underbart att någon skriver på tyska - kolla på första strofens alliterationer. Tyska är ett fantastiskt språk lika underbart som poetiskt instrument som fasansfullt när det dånar ur byråkratins högtalare. Men här är det Lorelei som sjunger....... Applåder, applåder!
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP