Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Feja bör man eller måste man se ut genom ett fönster

 

Ibland städar jag som en älva
Ibland som en klumpig elefant


Ibland städar jag med känsla
så att dammtrasan växer fast och söker 

det som solen så obarmhärtigt finner 
i dunklets dammiga sidor


Det finns ett före och ett efter



Jag gillar efter
och ändå är
jag sällan där

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-11-23 19:38



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ett så bra slut, kunde ha skrivits i minklyan...
2012-01-28

  Kalle.O
Solen har sina baksidor:)
2011-11-25

  anits VIP
Känner så väl igen mig
i dina rader
2011-11-24

  Måna N. Berger
Delvis känner jag igen det där med städningen, delvis läser jag det som en bildlik framställning, för det är ju inte bara i hemmets dammiga vrår som dammtrasan växer fast i sitt sökande. Ett inre städande pågår också. Emellanåt. och visst vore det skönt att befinna sig i efteråtet där allt är skinande rent och ljust - men vad skulle vi göra sedan? I det kommande efteråt?
2011-11-23

  S.A.I. Steve Lando VIP
man kan ju alltid fördriva tiden med att skriva dikter istället:)
2011-11-23

  Larz Gustafsson VIP
Efter städningen är avgjort bäst.
Men den måste ju klaras av för att man överhuvudtaget ska komma dithän.
2011-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP