Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då tron är svag kommer ängeln.

Då själen blöder,
tegelstenarna
rasar forsar tårar
ur bröst och ögon.

Likt det lilla barn
som en gång for illa
kryper ihop till en
liten boll.

Taggarna utåt vassare
än vanligt, sticks, likt
sylvassa nålar då någon
öppnar det stängda rum
som aldrig borde öppnas.

Pandoras box nu är öppen,
hemska tankar fladdrar förbi
demoner, djävlar hugger
likt en kniv.

Då livets ljus inte lyser
vandrar själen mot en
annan värld.
om ingen vågar lyssna.

Skyddsängelns skarpa
hörsel, likt röntgen
fångar ropet från en
ensam själ.

Utan förvarning sitter han
vid sidan om, torkar tårar
från forna tiders krig.
Sluter om med sina vingar.
Just som allt känns
tomt viskar han kärlek
och ömhet mot hjärtat.

Lägger sin hand mot pannan
fångar sorger, demoner
och djävlar utan krav.
Tårar slutar komma, matthet
intar kropp och själ.
Då han bär visas gyllene
spår var han än går.

Behövs det, genomförs
en resa ut i himlens underbara
lustgård.
Tiden existerar inte, bara
sårens läkande konst.

Då hjärtat, själ och kropp
åter orkar, släpper han taget
för en sekund, stannar kvar,
följer varje steg utan klagan.

Hopp, tro, kärlek
viskas då tron är svag.

Gud, med sitt explosiva
sken, bländar för bara en
sekund. Orden heliga,
löften obrutbara.
Hjärtat öppet då energins
strömmar formar
det gudomliga.

Då Gud återvänder till sitt rike
hörs en röst stark utan tvivel.
"Tro på mig, jag ger dig styrka."
"Se mitt rike, se min kraft."
"Med mina styrkor du växer mitt barn."
"Låt barnen komma till mig, de som stängs ute famlar i mörker."
"Låt mitt ljus lysa i dig, ge dig styrka."
"Lev, njut av de frukter jag gett er på jorden."
"Våga älska andra dom du älskar dig själv."

Energin sakta växer, ljusets styrka väcker
lycka och harmoni. Tar bort demoner och djävulen
som härjar utan goda avsikter.

Likt ett barn då oskuldsfullheten
åter träder in, föds en ny gestalt
starkare än dåvarande.
Möter faror utan tvivel, utan tvång.
Såren suddas varsamt bor
då ängels stoff läggs över
pandoras box.




Fri vers av Filosofen2
Läst 527 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-21 12:36



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Underbart skrivet Sophie, tack!
2012-03-19

    ej medlem längre
Gillar din rubrik!
Texten bör jag nog läsa ett par gånger till,du svävar mellan nivåer i andligheten vars djup jag just nu inte förmår att fatta!
2011-12-07

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vi har våra skyddsänglar med oss så gott som överallt och ständigt. Det gäller bara att våga se tecknen.
Jag tycker mycket om denna text.
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2