Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till mitt älskade Österlen, Ingelsta Kalkon och Musteriet i Kivit, som jag besökt så många gånger... Ystad, som var en stad jag bodde i ett tag fyllde hjärtat med sång och musik....


Skånska myllans kraft

Fåglarnas sång från skyn
då de flyger i ett ve
berättar de är påväg
någonstans.

Molnens förflyttning
följs åt över himlen.
Då strålarna matta
når oss kan vi kisa
och få en känsla
av sensommar.

Grönskan håller
kvar sommarkänslan
lite till, snart äpplen
skördas från träden
i Kivik.

Ingelsta kalkon
fångar smaklökar
på restaurangen
vid grönskans vy.
Då sinnena når
Österlen väcka hjärtats
puls.

Underbara Skåne med
alla slätter, hav och
land. Ystad då Sandskogen
fylls av skratt och lek.
Gränderna, gågatan,
de små butikerna
och fiken lockar
oss alla till nya äventyr.




Fri vers av Filosofen2
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-22 13:08



Bookmark and Share


    AA VIP
Härlig skildring av Såne och Österlen.
2011-08-22

  Ari Viklund
Skånska myllans kraft
utövar stark lockelse!
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2