Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gällande solen...

En sol gick upp för länge sen
Den skänkte liv till varelsen
som kröp där fram ur mörkret mot dess ljus
Men solen den har fläckar med
Fast det är inget den skyltar med
Så man blir tagen på sin säng i bakisrus
När fåglar packa söderut
För att slippa vinterns karga tjut
Då låg jag kvar i solljuset och frös
Men solen sket i mig ändå
Fast jag låg där och titta på
En lampa full av hyckleri och båg

Med hånfull värme vintertid
Som en låga het men kall som is
Tog solen stryptag på min arma själ
Jag längtade mig bort nånstans
Där kanske äkta värme fanns
I resekatalogers falska låtsasvärld
Men sprit kan va billig utan flyg
Om man dricker sånt som görs i smyg
Så jag drack upp all jävla dröm om varmt klimat!!!
För i kalla gamla fula skor
Har jag trampat runt så att jag tror
Att det inte löser nåt att slå tillbaks

Fåglarna fick lyxbiljett
Söderut i privata jet
För dom var födda till att få lämna all skit ibland
Men utan vingar är man född
Man är fången här, kall och trött
Inställd som en bomb i vinterland
Jag briserar bara inombords
Där ingen märker mina ord
Jag gav upp allt jävla skratt i ensamhet
Men solen lyser där i mjugg
När livet kikar under lugg
Jag har planerat solens hämnd i hemlighet

Inget datum har jag satt
Det får bli spontant därför att
Ingen jävel ska få stoppa mig nåt mer
Solen lurar oss som fan
Med gräset grönt och glada barn
Men det är dags min vän för allt att släckas ner
Man har lurat mig mer än nog
Med löften och allt hopp som dog
Jag ger fan i allt och det får ni förstå
Ingen hjälte blev jag på nåt sätt
Bara dåren kall och utan vett
Som ska dränka solen utan nån pardon

En sol gick upp för länge sen
Den skänkte liv till varelsen
Men nu tänker varelsen att casha in
För det saknades i avtalet
Vem som faktiskt bar på ansvaret
Om att täcka upp allt inom garantin
Så solen slutar lysa snart
För den vägrade mitt enda krav
Att värme skulle spridas i dess ljus
Som en rullgardin som jag drar ner
Som en nattlampa jag släcker ner
Så tystnar allt och skymningen tar vid




Fri vers av Dunder The Dirt
Läst 241 gånger
Publicerad 2011-08-22 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dunder The Dirt