Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Glöm inte Neal Cassady


På drift

Jag gör allt på en gång
Rastlös, drömlös, sömnlös, rotlös

Livet, som bilar på motorvägen, far förbi
Hinner inte med allt
Inga spår i snön, bara vinden som far förbi
Döljer alla spår, döljer allt

Ett pris, sätt ett pris
Jag köper allt
Allt, varmt som kallt
Alla dörrar öppnas på en gång
Jag går in, över allt på en gång

Du, håll mig kvar
Du, jag behöver
Du binder fast mig i stormen

Jakten efter mer, aldrig nöjd
Jag och du, finns här, de som inte får nog
Vi ser gatan som inte tar slut
Där borta springer han utan mål och mening
Han vinkar och vi följer

Han är på drift, vägen som enda vän

Han stod inte still, gatorna brann under hans fötter
Vägen var det heliga målet, vägen bort, längre bort

Han föll samtidigt som han reste sig
Kaoset var närmare än ögat i stormen,
lugnet som bedrog dig, gång på gång.

Vaken hela natten, för morgondagen lovade så mycket.
Natten var onödig när morgondagen räckte ut sin hand på en gång
Mitt i manin strålade alla stjärnor för dig

Du tog hjälp av det som raserar mer än hjälper
Du levde fullt ut
Du hade hela tiden livet i din hand…

Vi ville följa
men du gick fortare än någonsin
vi kunde springa....




Fri vers (Prosapoesi) av Henrik Sjöberg
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-22 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg