Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppna hjärtats djupa rum, släpp in ljus och värme

Bär min själ, låt den
växa, forma mitt hjärta,
så sånger viskar genom
det.

Lys genom mina ögon,
visa de underbara ting
livet har att ge, öppna
själens rum, släpp ut
näktergalen ur gyllene
bur.

Nyckeln mot frihet sätts
i låset, den vrids om
och dörren öppnas på
vid gavel, så ljusets
hastighet når innersta
rummet.

Orden flödar, godheten
segrar, spegeln viskar
ljuva ord. Duvan sätter
sig över min högra axel,
en ängel sitter på vänster
så vägvisaren når
målets rand.

Lyssna, speja
fånga det ljus som
ger liv.
Harporna spelas av de
änglar som nu firar
frihetens fest.

På himlen flyger
fåglar fritt, molnens
nyanser ger lust för
livets under.

Då jag sitter i mitt kök
denna morgon, fönstret
öppet mot trädgården.
Tajsa hoppar ut och in
då frukostens stund är
kommen. Just då hör jag
en sång så vacker.
Just i den stund hör jag
fåglars kvitter ljuvare
än vanligt.

Känner in djupet
av hjärtats kraft då livet
forsar genom mina ådror.




Fri vers av Filosofen2
Läst 300 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-23 00:14



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Skruva ned volymen på radion, så hör du hjärtat och livet bättre.
2011-08-23

  Anna*
Härligt varm och livsbejakande! Gillar skarpt ♥
2011-08-23

  Ari Viklund
I dessa ord uppenbaras själva livets
innersta hemlighet - kärlekens källa!
Inget står emot, varm våg av kärlek
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2