Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från avgrunden vi klättrar upp

Det blev ett djupt hål
i våra hjärtan
vid mitten av sommaren
när drömmar klövs av en slåttermaskin

Nu ska vi sakta
gå tillbaka
så nya frön av hopp
över sargad åker
och bortglömd teg

Vi lägger ned frön försiktigt
ett efter ett
vi vaktar dem
vi väntar
de kommer att gro
även hösten är en växtlighetens tid
för vårt inre

och vi är glada nu igen
för vi ska hjälpa varandra

och du är viktig för mig
trots att du är född med fel ursprung
och talar fel språk

för du kommer alltid att vara du
och du känner ditt värde
ditt egenvärde




Fri vers av Ewa Åkerlind
Läst 511 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-23 06:57



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
detta skeende andas tillit förtröstan hopp
leder in i vackerstigar
2011-08-28

    ej medlem längre
Jaa!
Så nära hjärtat-fint är detta!

Varför?

Hela texten handlar om glöden i möten bortom status och annat tjafs!
Glöd är glöd-låt den glöda,gärna brinna!
2011-08-26

  Quasimodo
Varm med tilltro och ödmjukhet inför det vi skapar och är tillsammans i livet!!
2011-08-23

  aol
bokmärke så klart
2011-08-23

  aol
verkligen bra berörande skaldat vännen
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind