Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är bra att göra tråkiga saker, sakta

sa hon den kloka
och följde skäggdoppingarna med blicken,
bakom runda solglas
när ekorren samtalat klart
och hoppat vidare, förbi asparna
vid tomtgränsen
till grannen.

Det finns ett värde i
att varje morgon varsamt bädda sin säng,
till natten

att koka sitt kaffe
av nymalda bönor och
sakta skära
hembakad surdegslimpa
med nyvässad kniv

Bära brickan ned
till gråslitna bordet
vid vattnet

se om aborren står kvar där,
vid sidan om bryggan

njuta av stillheten
när de andra inte är där
om morgonen




Fri vers av Ewa Åkerlind
Läst 563 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-26 06:49



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
så sant är detta
2011-08-28

  walborg
Friden i det lilla här och nu.
2011-08-26

  Minkki VIP
Klokt, klokt, och vackert!
2011-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind