Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är förskjuten

 

 

jag tar intet med mig
när jag går till havs

du är tiotusentals mil bort

du är förskjuten
och jag mår bra

jag behövde inte ens resa mig från stolen
eller trycka på en avstängningsknapp

du bara upplöstes som ett gammalt fotografi
när det sänks ned i vatten

jag har mitt egna mörkrum; där är allting svart

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-23 13:41



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Gång efter gång skriver du storartade verk, detta om det som göms i dunkel, om havet där mörker och enslighet, här förskjuter du människan och går in i ditt eget mörkrum, jag förundras , smyger på tå fram till dörren och kikar in!
2011-08-23

  Larz Gustafsson VIP
"Gud har i Sin fotografiateljé
ett mörkrum som heter Getsemane"

(Nils Ferlin)
2011-08-23

  Anya VIP
Gillar din resa till havs.
2011-08-23

  cilax VIP
tycker om din dikt mycket
2011-08-23

  Nanna X
jamen, man bara ser hur damen på bryggan är på väg att hala fram cigarettetuiet ur krinolinen, med munstycke och allt.
svart text men med starkt diktjag.
2011-08-23

  Anders Perols
Ha ha, kan ju vara smidigt ibland. Sinnrikt och underhållande skrivet, bra!
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP