Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

himmel, förmörkad

 

 

 

hon vet
hur man räddar sig i stormen

man uthärdar
men hon ville inte härdas

 

barnen, djuren, tallarna och vattnet
är det som räknas när man räknar

all världens burfåglar har hon befriat
och nu flyger de

 

nu förmörkar de himmelen

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-23 17:03



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärt
2011-08-23

  Ingela Svenson VIP
vilka kontraster, så spännande och ödesmättat!
2011-08-23

  Börje Larsson
burfåglarna som förmörkar himmelen i frihet, vilken underbart tragisk bild.....
2011-08-23

    ej medlem längre
En dikt med många dimensioner . . .väcker tankar . . .
2011-08-23

  Larz Gustafsson VIP
En djurrättsaktivist således...
Kan dessa fåglar verkligen klara av friheten?
Kan minkarna det?
2011-08-23

  Nanna X
man uthärdar
men hon ville inte härdas

ännu en suverän edinsk paradox

nej, ibland vill man sannerligen inte härdas mer.
2011-08-23

  LenaJohansson VIP
tyckte om denna..bra
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP