Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Länder som vunnit mot onda makter. Länder som kämpar tappert idag

Tiden går, vi förändras och försoning sker,
då hoppet växer.
Ett sms kan förändra en hel generation
som fallit i mörkret.

Ord, som värmer, ord som hjälper
och ord som tröstar väcker hjärtan
som sovit länge.

Förlåtelse öppnar för att bygga broar
mellan människor som en gång hatat,
länder reser sig från ruiner och skakar hand
med de som en gång var fiender.

De länder nu som har fred revs sönder
av hat, misstro och onda krafter,
människor sattes på flykt, miste allt
de trott på.
De har fred idag, demokratin växer
då motståndare möter motståndare.

Ljuv musik spelades i mina öron då
Chiles diktator störtades och en
President, som dessutom var en
kvinna förde upp duvor mot
skyn och sa:
"Nu är det fred."

Många länder står nu i rampen mot
undergång... Just då växer hoppet
i människor som till synes är rädda.
Demonstrationer, rop mot Gud och
styrkan far rakt in i hjärtat.
Då allt tycks vara mörkt sker ett under.

Vi lever i en tid, då mörka krafter
byts ut mot ljusa, ingen tvivel om detta,
eftersom många vittnar om det under
sin livstid.

Så många länder som knutits ihop då
Eu tog fart. Sida vid sida vi stöttar varann,
ställer krav på människors rätt.

Fd Jugoslavien är ett exempel vi aldrig
kommer glömma. Bomber, raketer och
döda människor så långt ögat kunde nå.
Idag har många exdiktatorer fångats in
eller dödats så själar kan få ro.
Nu vågar dem stå för demokrati och
fred.

Trots detta vet jag vi har en bit kvar, men
har vi bara hoppet uppe, tron i sikte
och ljusets hastighet mot oss, tappar
vi aldrig vår kamp för allas rätt att leva
under samma trygghet.




Fri vers av Filosofen2
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-23 19:02



Bookmark and Share


  Ari Viklund
Det är stort att läsa dessa ord
Bär prägel av hoppets profetia
2011-08-24

  Johan Bergstjärna VIP
Stark och hoppfull text, ett ljus i mörkret.
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2