Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min grannes apor

Min okände granne har tre schimpanser i sitt fönster
Måste minnas att lyfta blicken för att se dem bara

Mot en röd tapet tecknas trenne svarta silhuetter av håriga huvuden
med utmärkt uppsikt över markplan

När jag såg dem för första gången igår
Såg de mig för tiotusende gången och flinade

De vet att jag i tio års tid har släpat mig fram
med blicken i marken
De vet att jag aldrig har hälsat på mina grannars barn
Att människogestalterna som inte ses gå genom porten mer
dött ifrån

Själv vet jag ingenting

Också en myras liv är en helhet och för varje liten krets
krävs en driftstekniker
Eller tre

I det att jag slutligen mäktade med att se på dem som ser på mig
Blev den trehövdade principen i all sin enkelhet
tydlig

Den första apan spinner tråden av min tid
Den andra apan nystar den
Och den tredje matar katten som inväntar min hemkomst
varje eftermiddag




Fri vers (Fri form) av ASLE
Läst 487 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-23 21:52



Bookmark and Share


  Ms Lovecraft
Ett stycke ren perfektion. Kan inte tillägga något mer.
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

ASLE