Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solens självförbrännande liv

 

 

morgonen landade på husets tak
och väckte dem därinne

där var ingen dvala mer
de som föll blev bara fler och fler

 

det blåser på solen

solstormar bränner
mina längtande händer

 

huset är ett hus som är ett hus

just ett sådant hus
som du hittar vartsomhelst

jag är bara en vanlig själ
som vill betala sina böter

 

det installeras fönster på hus

så de som bor där kan se ut
så de ser mörkret dansa över ängarna
så de ser morgonen ta form som ett silverämne

solens självförbrännande liv -
det skall bli titeln på sagan jag skriver

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-24 13:26



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert
2011-08-24

  Larz Gustafsson VIP
En apokalyptiskt betonad titel.
2011-08-24

    ordskalv
Har du sett filmen solstorm? I början säger en röst; det stormar på solen, tror norrskenet beror på det. Började tänka på den när jag läste din text :)
2011-08-24

  stenen/ Yv Ericsson
otroligt vackert!!
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP